21 мар. 2012 г.

Խնձորի օգտակարության մասին


Թվում է՝ մենք խնձորի մասին գիտենք ամեն ինչ կամ գրեթե ամեն ինչ։ Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիներ, հանքային նյութեր և շատ օգտակար սննդարար նյութեր։  Գիտնականները հաշվել , որ մեզ անհրաժեշտ է տարեկան ուտել 48 կգ խնձոր, իսկ 100 գ խնձորն իր հակաօքսիղացնող ազդեցությամբ հավասարազոր է 1500 մգ վիտամին C-ին:
Ոչ այնքան վերջերս գիտնականները հայտնաբերել են, որ ամեն օր խնձոր ուտելը կանխարգելում է   բազմաթիվ   հիվանդություններ։ Խնձորն օգտակար է ծխողներին։ Անգլիացի գիտնականների անցկացրած հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ամեն օր խնձոր ուտողի թոքերն ավելի լավ են աշխատում, քան նրանը, ով չի ուտում։ Բժրշկները խնձորի այդ ազդեցությունրը բացատրում են նրանց մեջ հակաօքսիդիչների առկայությամբ, որոնք պաշտպանում են թոքերը ծխախոտի ծխի ու օդում գտնվող այլ վնասակար խառնուրդների ազդեցությունից։ 

0 коммент.:

Отправить комментарий

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews